6 Aralık 2011 Salı



Bloggerlar arasında 06.12.2011 tarihinde yapılan "İktidar" konulu yarışma için hazırlanan yazı aşağıdaki gibidir:




*


Bireysel Yönetici’den Bir Açıklama(Tarih/10.04.2010)
Yöneticiliğimiz 1987 yılından beri varlığını devam ettirmektedir. Sevgiyle yoğrulmuş varlığımız kimi zaman nefretle kirlenmiş; kimi zaman da kötülük çamuruna bulanmıştır. Yönetimimizin “iyi insan” olma gayesi, hayatımıza giren her yeni insanla; hayatımıza giren her yeni ortamla biraz daha yara almaktadır. Yaşadığımız vahim olay; varlığımıza saplanan hançerin ne kadar derinden ve acımasızca saplandığını göstermektedir. Bu hançer, varlığımızı dış dünyadan koruyan surlarımızın da yıkılmasına sebep olmuştur. Yapmamız gereken, aldığımız yaraları iyileştirmektir. Surlarımızı, saldırılar karşısında daha korunaklı hale getirmek için yeniden inşa etmemiz gerekmektedir.

Olay
Âşk belasının sahibi olduğu limana demirlemek…
*
Olayın Çözümü İle Yetkili Bölümler ve Açıklamaları(Tarih/21.07.2010)

Dış İşleri Bölümü
İlk Görüşmeye Dair,
Gördüğümüz kişiyi sadece “güzel” olarak tanımlayabildik. İletişim kurduğumuz her anda “heyecan” olarak adlandırdığımız duygunun cereyan ettiğine şahit olduk. Ellerimizin ve sesimizin titrediğini gördük. Bu sebeple sağlıklı ve düzgün iletişim kurarken zorlandık. Bazen Zihin Bölgesi’nden verilerin geç geldiğini saptadık. Ne yapacağımızı bilemez bir durumda olduğumuz oldu. Karşımızdaki kişinin, statü olarak çok ama çok üstümüzde olduğunu düşündük. Hatta Güzel’in varlığı karşısında, yıkılabileceğimizi de…

Sonraki Görüşmelere Dair,

Onu sürekli arar olduk. Onunla görüşebilmek için bir yerlere giden hep biz oluyorduk. Bunu başardık da. Bir süre sonra en büyük iletişim ortağımız oldu. En çok Güzel ile görüşüyoruz, en çok Güzel ile ilgili bilgileri aktarıyoruz etrafa. Zihin Bölgesi’nde de bir sorun olduğunu tespit ettik. Sürekli Güzel’i tahayyül eden ve Güzel’i zikreden cümleler geliyordu dilimize. Dış dünyaya kapılarımız kapalıydı sanki; sanki işgal altındaydık. Etrafımızdaki diğer insanlar, varlıklarını yitirmiş; silik bir görüntüye sahip olmuşlardı. Ve yöneticiliğimiz tarafından sadece “Güzel’e hizmet edenler” olarak görülüyorlardı. Herkes Güzel’in kölesiydi.
İç İşleri Bölümü
Burada her şey karışıklık içindeydi. Duyguları kontrol etmekte zorlanıyorduk. Hatta büyük oranda başarısızdık.”Sevgi” olarak tanımladığımız duygu, zincirini kopartmış aç bir kurt gibiydi. Diğer duyguları akşam yemeği olarak görüyordu. “Çocuksular” olarak adlandırdığımız çocukça duygular yeniden belirdi. Çocukça davranışlarımızın sebebini de buna bağladık. Zihin Bölgesi ile olan bağlantı yolumuz nedenini bilmediğimiz bir şekilde kapandı. Veri akışımız durdu. “İstekler” önüne set çekilemeyen büyük bir sel suyunu andırıyordu. Bu kez istediği farklıydı. Daha önce hiç böyle yapmamıştı. Sanki iki parçaya bölünmüş ve bir parçası başka birine verilmiş gibiydi. Bu parçayı bulmak için deliye dönmüş bir durumdaydı.

 İç İşleri Bölümü tamamı ile duyguların hâkimiyetine girmişti. Adını bilmediğimiz ve bölümümüzün her yerinde varlıklarını gösteren duyguların, diğer duyguları hâkimiyeti altına aldığı belliydi. Bu duyguya daha sonra “Aşk” adını verdik.

Acil Durumlar Bölümü
Yöneticiliğimiz olağan seyrinin dışında gidiyordu. Dingin denizlerde yol alan yöneticiliğimiz, kendi yarattığı fırtınanın ortasında kalmıştı. Önümüzü göremiyorduk. Sanki kara bulutlardan bir perde gerilmişti gözlerimize. Göz pınarları daha çok su üretir olmuştu. İç İşleri Bölümü’nün başkenti olan Kalp şehri kargaşa içindeydi. Hızlı atımlarıyla birlikte, Kalp Şehri’nin sakinleri olan duyguların çıkardığı isyanı bastırmakta güçlük çektik. Dış İşleri Bölümü de bağımsızlığını yitirmişti. Tamamı ile isyancıların eline geçmişti. Kontrol altına alırken zorlandık. Diğer bölümler de görevlerini tam olarak yerine getiremiyordu. Varlığımızın kurallarını yönetmekle görevli Adalet Bölümü işlevini yitirmişti. Var olan kurallar, prensipler Adalet Bölümünce silinmişti. Hiç farkında olmadan ve istemeden… Ekonomi Bölümü, tüm harcamalarını “Güzel” için yapıyordu. Gelecek planları, yatırım hedefleri yok olmuştu. Sağlık Bölümü de yaşaması gerekenin “Güzel” olduğu fikrindeydi. Yaşamımız, onun yaşamına adanmıştı. Yaşamımızı anlamlandıran tek unsur “Güzel” oluvermişti. Hiçbir şey eskisi gibi olamayacaktı… Yöneticiliğimiz, “Aşk” isyancılarının eline düşmüştü. Her şey alevler içinde yanıyor…

*
Bireysel Yönetici’den Önemli Duyuru(Tarih/06.12.2011)
Yöneticiliğimizin Değerli Üyeleri,
Yöneticiliğimiz halen Aşk İsyancıları’nın kontrolü altındadır. Yazışmalarımız gizlilik içerisinde, zorluklarla yapılmaktadır. Gizliliğin korunması konusunda artık, çaba sarf etmemize gerek kalmamıştır

“Aşk” vebasına kapılan ve isteklerine erişemedikçe deliye dönen varlığımızın kontrolünü, tüm çabalarımıza rağmen geri alamamış bulunmaktayız. Gökyüzünde iki güneşin bulunamayacağını kabul eden Bireysel Yöneticiliğimiz, güneşinin doğduğu gün olan 20 Mayıs’ta kendi güneşine son verecektir.


 

M.U Bireysel Yöneticiliği

1 yorum:

günay dedi ki...

by karar merkezi
bireysel yöneticiniz için diyeceğim, yaralarınızı ve yıkılan surlarınızı ancak'güzel' ile onanabilir.
Acil durum yöneticiliğiniz için önerim 110 u arayıp arazözleri çağırmak olacak.
İçişleri yöneticiliğiniz için ise karışıklıkları çözmek için çile çözücü olarak"çile bülbülüm çile "yi okuyan Fatih Ürek gerek.
Dış işleri bölümün için ancak 'güzel'ile dışarılarda ; enginlere fazla açılmadan, tenhalarda dolanmadan akıllı uslucadaha çok gezinmeniz tavsiye olunur.
Yazınızı gerçekten beğendim blogerlar arasında yaptığınız yarışmanın en- leri arasında....
GNY

Sağır Olmayı Öğrenmek

Bireysel Yöneticilik Bireysel Psikoloji Dairesi Dairemiz tarafından kabul edilerek,Öğretim İşleri Dairesine tavsiye olarak iletilen &qu...