28 Kasım 2015 Cumartesi

Sağır Olmayı Öğrenmek

Bireysel Yöneticilik
Bireysel Psikoloji Dairesi

Dairemiz tarafından kabul edilerek,Öğretim İşleri Dairesine tavsiye olarak iletilen "Sağır Olmayı Öğrenmek" başlıklı içeriği sizlerle paylaşıyoruz:

Günlerden bir gün bir dağın zirvesine kurbağa grubu tırmanmaya başlar.Bir süre sonra nereden geldiği belli olmayan bir ses duyulur."Çıkamazsınız." Ses tekrar eder. "Çıkamazsınız." ve defalarca tekrar ettikten sonra kurbağa grubu zirveye çıkma yolculuğundan vazgeçer.Yalnız bir kurbağa zirveye varabilir.Çünkü bu kurbağa sağırdır.

Yukarıdaki hikaye öğrencilere anlatılır.Ancak sonunda "zirveye çıkan kurbağanın başarısı neye bağlıdır" diye soru yöneltilir.

Bu sorunun cevabı içimizde duyduğumuz ya da birilerinin bize söylediği " Yapamazsın,senden bir halt olmaz" gibi söylemler karşısında sağır olmanın ne denli faydalı olabileceğini bizlere kanıtlamaktadır.İnsanın iç motivasyonunu kıran bu sözlere günlük yaşamımızda çok sık rastlamışızdır.İlk okul öğretmenim de benim için aynı şeyleri söylerdi." Senden ne köy olur ne kasaba"...Ancak sağır olmayı o yaşlarda öğrenmiş olacağım ki bu motivasyon kırıcı sözlere aldırış etmemişim.Sağır olmayı öğrenmek ve öğretmek dileği ile...



Hiç yorum yok:

Sağır Olmayı Öğrenmek

Bireysel Yöneticilik Bireysel Psikoloji Dairesi Dairemiz tarafından kabul edilerek,Öğretim İşleri Dairesine tavsiye olarak iletilen &qu...